Zadnje novice

Virtualna ekskurzija s Kraškim pustom

54. Kraški pust 2021-02-16

Slovensko etnološko društvo

Spoštovane članice in člani SED, ljubitelji in prijatelji,pustarke in pustarji!
Kraški pust je že preživel abrahama,pa se mu nič ne pozna! Vsako leto si na pustno soboto da duška na Opčinah in nihče se mu niti ne poskuša upirati. Pomete z zimo, napoveduje pomlad, predvsem pa prinaša veliko zabave, mladostne norčavosti in pozitivnega mišljenja. V tem delu zamejstva mu uspe združiti Slovence in Italijane, mlado in staro, kisle cmere in veseljake ...
Martina Repinc

Tokrat vas SED, zaradi vladnih ukrepov ob koroni, vabi na prvo virtualno ekskurzijo na Opčine pri Trstu. O karnevalu Kraški pust se bomo pogovarjali s predsednikom karnevalskega odbora Igorjem Malalanom in raziskovalcem etnologom dr. Jurijem Fikfakom. Pogovor bo vodila Martina Repinc, etnologinja in urednica,zaposlena na RAI.Pred pogovorom bomo na našo spletno stran posredovali link do dokumentarnega filma o Kraškem pustu, kije bil posnet leta 2017 in ga je režiral Peter Verč.

Vabimo vas na druženje z nami, k poslušanju in sodelovanju z morebitnimi vprašanji, na katera vam bodo gostje odgovarjali po pogovoru. Maske zaželene!

Dobimo se v torek 16.2.2021 ob 18.00 na:
povezava
Meeting ID: 817 5395 6885
Passcode: 344846

Vabilo

Odpovedan 54. Kraški pust

2020-12-14

Obveščamo vse pustarke in pusterje, da se je odbor Kraškega pusta po zadnjem sestanku žal odločil za odpoved 54. Kraškega pusta zaradi sedanje pandemije Covida-19. Mislimo, da je sedanje stanje še preveč nepredvidljivo, da bi se lahko karkoli organiziralo. Vedoč tudi, da žal nihče od vas ni imel nobene možnosti, da bi lahko karkoli začel pripravljati. Tako da odločitev je bila žal jasna že s celega začetka. Prav zaradi tega pa smo prepričani, da bomo lahko naslednje leto organizirali res nepozabljiv Kraški pust.

Pust se bliža ...

Dni
Ur
Minut
Sekund

Mediji

Kraški pust 2020